Podologie Dommelen

U bevindt zich hier:Home > Waar heeft u last? > Voorzijde voet > Klachten bij hamertenen/klauwtenen

Klachten bij hamertenen/klauwtenen

Pijnlijke voeten, ontstoken tenen, last van likdoorns? Knellen de tenen in je schoen? Een klauwteen of hamerteenkan heel pijnlijk zijn. Met een kromstand van de teen kan het lastig zijn om gewone schoenen te dragen.

Oorzaak klauwtenen en hamertenen

Hamerteen podoloogDoor slijtage, platvoeten of een doorgezakte voet komen teengewrichten in de knel. Daardoor raakt de functie van de voetspiertjes uit balans en gaan de tenen in een klauwstand staan. Te krap schoeisel is ook een bekende oorzaak. Voeten vervormen in te smalle schoenen of in schoenen met een puntige neus. Tijdens het doorzakken van de voet wordt er door spieren en pezen hard aan de teen getrokken. Zo ontstaan klauwtenen. Hamertenen zijn zeer pijnlijk en kunnen je letterlijk uit je evenwicht brengen.

Wat zijn de gevolgen van hamertenen/klauwtenen?

Hamerteen en klauwteen lijken op elkaar maar zijn wel twee verschillende aandoeningen. Klauwtenen zijn tenen waarvan de gewrichtjes naar beneden gebogen zijn. Het kan je beperken in je bewegingsvrijheid. Dit is een voorstadium van de hamerteen. Het verschil tussen klauwtenen en hamertenen is dat je klauwtenen weer kunt terugduwen naar de normale positie. De gewrichtjes zijn nog beweeglijk. Bij hamertenen is dat niet meer mogelijk. De teen ‘hamert’ letterlijk op de vloer tijdens het lopen. Het weefsel onder de voetzool raakt geïrriteerd en reageert met extra eeltvorming, likdoorns of een slijmbeursontsteking onder de teentoppen.

Wat kun je doen aan hamertenen en klauwtenen?

Pijn kun je verminderen met allerlei handige hulpjes om de teen weer in de juiste positie te brengen. Om de kopjes van de middenvoetsbeentjes te ontlasten kan een inlegzool helpen. Soms is een operatie nodig.

Tips bij hamertenen/klauwtenen
  • Draag bij klauwtenen altijd schoenen die aangepast zijn aan de vorm van je voet. Dus schoenen met een brede en hoge neus die je tenen de ruimte geven
  • Draag geen hoge hakken

Teenortheses op maat kunnen verlichting geven. Soms zijn op maat gemaakte schoenen noodzakelijk. terug naar klachten voorzijde


Last edited:

Contact

Bergstraat 45
5551 AW  Valkenswaard
T 040 2018269
E info@praktijkdommelen.nl

Beschikbaarheid podologie:
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag 8:00 - 16:00
Donderdag    8:00 - 18:00
Openbaar Vervoer:

Bus bus 318

Parkeren:

Gratis parkeren voor de deur

KvK:

70540551  |  Praktijk Zeijen

Vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden in het algemeen de podologie goed vanuit de aanvullende verzekering.

Kijk het na in uw polis of vraag het aan ons.

Voor polisvoorwaarden kijk op de website van www.loop.nl

Volledige Inhoud Website

sitemap  Wilt u de gehele inhoudopgave zien? klik dan HIER

CMS: CMSimple_XH | Basis ontwerp: ge-webdesign.de | Inloggen

nach oben