Podologie Dommelen

U bevindt zich hier:Home > Waar heeft u last? > Voorzijde voet > Klachten bij zenuwbeknelling/Mortonse neuralgie

Klachten bij zenuwbeknelling/Mortonse neuralgie

Je hebt last van een brandende of stekende pijn in de bal van de voet, met uitstraling naar de tenen. Of een doof gevoel in de tenen en tintelingen in je voetzool. Met pijnscheuten aan de voorvoet of tussen de tenen die onvoorspelbaar komen opzetten. Door een verdikking kan beknelling van een zenuwbaan ontstaan. Dit wordt ook wel Mortonse neuralgiegenoemd.

Oorzaak zenuwbeknelling in de voorvoet/Mortonse neuralgie

Mortonse neuralgieMortonse neuralgie is een beknelde en verdikte zenuw in de voorvoet. Het ontstaat meestal op de zenuwvezel tussen de kopjes van het derde en vierde middenvoetsbeentje. Maar het kan tussen alle middenvoetsbeentjes optreden. De voetzenuwen lopen via de voorvoet naar de tenen, tussen de lange middenvoetsbeentjes door. Op een bepaald punt splitsen de kleine zenuwen zich naar elke teen afzonderlijk. Dat is het gebied van het Mortons neuroom. Als de zenuw op die plek maar lang genoeg wordt geprikkeld, zwelt hij op tussen de kopjes van de twee middenvoetsbeentjes. Hoe hoger de druk op de teenbotjes, hoe meer de zenuw klem komt te zitten.

Wat zijn de gevolgen van zenuwbeknelling/ Mortonse neuralgie?

Sterke inklemming van een zenuw heeft scherpe pijn aan de voorvoet als gevolg. Mortonse neuralgie komt veel voor bij vrouwen. Het ongemak is vaak het gevolg van een sterke belasting op de voorvoet door te smalle schoenen met te hoge hakken. Dit in combinatie met mogelijk andere voetafwijkingen als holvoet of een doorgezakte voet geeft de pijnklachten. Op den duur komen de pijnperiodes sneller en houden langer aan. Raadpleeg bij ernstige klachten altijd de huisarts.

Wat kun je doen bij zenuwbeknelling/Mortonse neuralgie?

Bij behandeling van Mortonse neuralgie is alles gericht op het wegnemen van overdruk. Draag comfortabel schoeisel zonder hak of een lage hak. Het dragen van inlegzolen in de schoen of ortheses tussen de tenen kan veel verlichting geven. Extra brede schoenen kunnen erger voorkomen.  terug naar klachten voorzijde


 Last edited:

Contact

Bergstraat 45
5551 AW  Valkenswaard
T 040 2018269
E info@praktijkdommelen.nl

Beschikbaarheid podologie:
Dinsdag 8:00 - 18:00
Woensdag 8:00 - 16:00
Donderdag    8:00 - 18:00
Openbaar Vervoer:

Bus bus 318

Parkeren:

Gratis parkeren voor de deur

KvK:

70540551  |  Praktijk Zeijen

Vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden in het algemeen de podologie goed vanuit de aanvullende verzekering.

Kijk het na in uw polis of vraag het aan ons.

Voor polisvoorwaarden kijk op de website van www.loop.nl

Volledige Inhoud Website

sitemap  Wilt u de gehele inhoudopgave zien? klik dan HIER

CMS: CMSimple_XH | Basis ontwerp: ge-webdesign.de | Inloggen

nach oben